Media Home / Media

Gega Oil zgjeron infrastrukturën e karikimit të automjeteve elektrike.

Ndërsa bota përqafon zgjidhjet e qëndrueshme të transportit, Gega Oil, një kompani e shquar në industrinë e hidrokarbureve me një rrjet prej mbi 90 pika karburanti, po bën hapa të rëndësishëm për t’iu përshtatur kohërave të transicionit.
Duke njohur popullaritetin në rritje të automjeteve elektrike (EV) dhe kërkesën në rritje për infrastrukturën e karikimit të automjeteve elektrike, Gega Oil po rrit përpjekjet e saj për të instaluar stacione karikimi EV në pikat e veta të karburantit, duke sinjalizuar një angazhim të qartë për një të ardhme më të gjelbër.

Gega Oil e kupton rolin kryesor që luajnë automjetet elektrike në reduktimin e emetimeve të karbonit dhe promovimin e cilësisë më të pastër të ajrit. Vendimi i kompanisë për të inkorporuar stacionet e karikimit të EV në rrjetin e saj të stacioneve të karburantit ilustron përkushtimin e kompanisë për të mbështetur kalimin nga motorët tradicionalë me djegie të brendshme në lëvizshmërinë elektrike.
Gega Oil ka iniciuar instalimin e karikuesve të automjeteve elektrike (EV) në vende të rëndësishme strategjike pranë kufijve me Kosovën, Greqinë, Maqedoninë dhe Malin e Zi. Këto vendodhje janë gjithashtu të pozicionuara në mënyrë strategjike përgjatë rrugëve kryesore nacionale.

Secili nga stacionet e përcaktuara ofron një zonë të përshtatshme pushimi, të kompletuar me coffee shop, markete ose restorante bashkëkohore. Kapaciteti i karikimit do të variojë nga 22 kw në 90 kw, duke siguruar shpejtësi efikase dhe të ndryshme karikimi për përdoruesit e automjeteve elektrike. Stacionet tona të karikimit do të shfaqen dhe do të jenë të aksesueshme për rezervime në aplikacione të spikatura si “ChargePoint”, “PlugShare”, “Chargemap” dhe të tjera.

Deri në përfundim të vitit 2024, kompania do të përfundojë iniciativën e inkorporimit e të paktën 10 pikave të karikimit për automjetet elektrike. Gega Oil qëndron si pioniere mes kompanive hidrokarbure, duke nisur këtë përpjekje për t’i shërbyer klientelës së saj.