Media Home / Media

News

Gega oil me shtrirje më të gjerë, tashmë në Rrogozhinë dhe së shpejti tek Mali i Robit në Durrës

11.06.2016

Kompania shqiptare e hidrokarbureve Gega Oil, pjesë e grupit Genklaus, ka inaguruar rishtazi hapjen stacionit të ri në bypassin Plepa – Rrogozhinë, e vetmja pikë me Standarde dhe Sinjalistikë Europiane. Me teknologjinë bashkëkohore, stafin e kualifikuar dhe shërbimin në kohë dhe efiçiencë 24/7 shtrirja e Gega Oil në çdo arterie kryesore të vendit e bën kompaninë të kudogjen

Nafta në Shqipëri dhe Maqedoni

15.02.2016

Pse çmimet e naftës në Shqipëri janë gati 70% më të shtrenjta se në Maqedoni… Çmimet e naftës kanë shënuar një tjetër rënie gjatë ditëve të fundit, duke u reduktuar me 6-7 lekë për litër. Në pikat e tregtimit të operatorëve më të mëdhenj, Kastrati dhe Eida, një litër naftë shitet me 152 lekë për litër, nga 157-158 lekë që ishte më parë. Gega Oi

Nafta 32.89 USD për fuçi/ Në Shqipëri pikat e vogla e ulin çmimin në 155 lekë, grosistët 167 lekë

07.01.2016

Teksa çmimi i naftës brent në tregjet ndërkombëtare ka shënuar nivelin më të ulët të 14 viteve të fundit, me vetëm 32.89 dollarë për fuçi, tregu shqiptar ka reaguar në mënyrë kaotike. Pikat e vogla të shitjes me pakicë të karburanteve po e shesin aktualisht një litër naftë me 150-155 lekë, ndërsa grosistët e mëdhenj e kanë mbajtur çmimin e pandryshuar me ndryshimet e

Porto Romano, revolucioni i grosistëve të naftës

26.09.2015

Grosistët e naftës pritet të forcojnë edhe më tej pozitat në treg pas marrjes me koncesion të Porto Romanos. Investimet 14 milionë USD, nga kompania e përzgjedhur “Multy Buoy Mooring USD” që do të rrisin kapacitetet përpunuese me rreth 30%, synojnë plotësimin e nevojave të tregut të Kosovës për naftë. Si ndahet tregu i porteve të karburanteve dhe tendencat për të forcuar

Njihuni me kompanitë VIP në Shqipëri, ‘Bankers on the top’

12.09.2015

TIRANË- Kompanitë e naftës dhe energjisë janë bizneset më fitimprurëse në Shqipëri. Bankers Petrolium kryeson listën e 200 bizneseve VIP për 2014-en (shih tabelat). Nga 10 sipërmarrjet më të mëdha në vend sipas qarkullimit vjetor, 4 merren me naftë. Edhe aktivitetet e lojërave të fatit, kanë parë një lulëzim të aktivitetit vitin e kaluar, një ecuri kjo që mund të habisë

Rritet sërish nafta, kalon mbi 180 lekë

12.09.2015

Çmimi i naftës është rritur sërish në fundjavë me 4-5 lekë, duke kapërcyer nivelin e 180 lekëve për litër. Ky është shtrenjtimi i katërt këtë vit, pas tre rritjeve të mëparshme në shkurt-mars. Nga 158-160 lekë për litër që kishte zbritur në fillim të janarit, tashmë ai kushton 20-22 lekë më shtrenjtë, apo me gati 14%, duke iu afruar me shpejtësi nivelit rekord pre